keep up the good work

hästballe.
ja, ni läste rätt. det är vad vi sysslar med på våra fotbollsträningar ;)
bland annat. vissa dagar skymtar även sälar, grisar och bajskorvar förbi.
okej gris är grunden men såhär i sommartider flödar kreativiten
och jag måste erkänna att det har blivit mer bajs och balle sen Malin kom hem ;)
men vi gillar henne ! :D

hade tänkt skriva mer men inlägget försvann och jag minns inte vad det stod.
får fixa en annan dag ;)

ta't lugnt och fyll på vätskedipåerna och matförråden.
det gör jag ! ( säg inget Fannie - jag äter inte hela tiden (; )
ses imon - det kommer bli great ! :D

// Hannaaaa


MÅÅÅÅÅÅL!!!

Jag måste bara få uttrycka min totala lycka då jag idag gjorde mitt första seriemål sedan minst fyra år tillbaka! Sara Petterson gjorde allt förarbete till målet då hon ångade in från kanten in i straffområdet, med den fart hon hade kunde inte motståndaren göra annat än att fälla henne. Domaren blåste straff och en liten gnista av förhoppning tändes i mig - ska jag få lägga straffen??


Med spänning lyssnade jag på direktiv från kanten och efter en stund hörde jag mitt namn. Nu har jag min chans att göra mål tänkte jag, för fler chanser blir det kanske inte för en mittback under en säsong. Hur som helst jag lade upp bollen och när domaren blåste hade jag redan bestämt mig att nu ska jag bara få in bollen i mål. Det lyckades, bollen satt i målvakten vänstra hörn!!! Så himla kul att göra mål. Tack alla lagkamrater och tränare för att jag fick lägga straffen. (Nu leder jag över min sambo i vår interna tävling om vem som gör flest mål under säsongen).


Annars måste jag säga att det var en ganska slitsam helg. Mina ben värker efter två hela matcher men det är det värt när vi vann båda matcherna! Gott jobbat allihopa! Jag vill även passa på att gratulera Nettan som nätade för första gången i HFF-tröjan. Härligt att se att c-laget vinner match efter match.


Jag ser farm emot veckans träning då min gamla mittbacks kollega Lina Karlsson är hemma i Sverige igen. Alltid lika kul att träna och spela med henne.


Kram Lisa


Det suger.....

Måndag kväll och jag har det trist. Jag måste jobba och får inte
träna med mina goa lagkompisar på hela veckan. Till råga på allt så är det semifinaler
i eurovision song contest (har Lena upplyst mig om) två kvällar denna veckan
som man missar=(. Jag vet att ni lider med mig och kommer sitta bänkade allihopa framför tv:n.
Jag får väl lyssna på P4 och se glad ut.
Men på fredag kommer jag så då är vilan slut för er.
Hoppas ni har det kul och ser till så Tomas och Tony blir lite grisar=).

Många kramar Mickan

17/5

vinst med 13-1 något att nämna?  OH YES- nu väntar nästa motståndare-Lanna/kulltorp från div 5.  var det henny som tänkte högt om  tre-siffrigt  eller? (i bussen hem; -tänk att vinna med tresiffrigt...ja det vore ju något )

två amerikanare har anslutit sig till laget- och var med på träningen i torsdags,  VERY nice- att se the faces of malin och jossan igen,  och när man väl gjorde det så kändes det som de inte alls varit på andra sidan av jordklotet länge, men det har dom och när man börjar tänka efter så var det nästan en evighet sen de åkte ifrån oss, typ då

en viss person skickar runt kedje-sms om nyckelpigor klockan fem på morgonen (för min del natten) och till min förvåning,  så var det en helt otippad person!

husqvarnatruppen diskuterar bakom stängda dörrar, och spår framtiden, division 1 nästa?

en ny målvakt har joinat oss, Ronja- väldigt trevligt, kommer från en klubb som känns lite bekant på något sätt, men vet inte riktigt varför ;)

I morgon smäller det på hemmaplan mot mjölby, 17.00,  be there :)


avslutar med ett citat som jag tycker om: 
 
Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken
/Michael Pleghar

PEACE!-puss amanda
image43image44
jag hoppas på två favoriter i repris imorgon;  tony får krypa & målkalas.               (foto: TORBEN!)


dressed for success

när jag idag satt i bilen och slö-lyssnade på en shuffle-inställd ipod så kom den plötsligt, låten med stort L, en låt man blir grymt peppad av och som med fördel avnjuts på högsta volym: "Dressed for success" med roxette. Inte helt oväntat kopplade jag ihop denna låt med oss i hff, vi är numera inte bara bra fotbollsspelare, vi är snygga också!
det var en skön känsla att få dra på sig det nya matchstället i lördags och bara få känna sig sådär snygg ni vet :)
jag tror även att man inger större respekt om man har ett riktigt snyggt matchställ.. dressed for success helt enkelt.
en annan positiv sak är att vi aldrig har förlorat i detta stället och så tycker jag att det ska få förbli.
men bara lugna ni i c-laget som skall få ärva vårt gamla matchställ (om jag har förstått det hela rätt??) det sitter en hel del stolthet även i detta ställ som man inte kastar bort så lätt, så det gäller att ni fortsätter i samma anda som ni har inlett säsongen :)

imorgon tycker jag att vi drar på oss våra sjukt snygga dräkter och lirar oss ett steg nämre Åland. ok?

//Sanna

Förresten grattis b-laget till årets första vinst, fortsätt så!!

nedan: måljubel i snygg-dräkterna!


image42

Om man inte vinner, så förlorar man... Eller?

Det var varmt. Varmare än de flesta majdagar. Solen sken från en klarblå himmel, vilket borde i sig vara ett gott tecken. Samling på bussen. Är intressant att se hur olika vi laddar inför match. Vissa vill ha lugn och ro medan andra vill ha fart och fläkt. Alla hade i alla fall mycket vätska med sig. Fick bli en kort paus i Mariannelund för toabesök. Sedan närmade vi oss vårt resmål för dagen, Vimmerby. Det är konstigt att detta namn, som för så många är djupt förankrat med barndom, glädje och lek, för oss känns något skrämmande. Vimmerby. Vimmerby och Vimarvallen. Det är hit vi ska. Det är här vi ska springa tills domaren blåser slutsignalen. Minnet från förra säsongen sitter ändå kvar och ger viss uppmuntran. Vände då 2­-0-underläge till 2-4. Starkt! Vi är starka. Det vet vi.

Det är lite skönt, att när nervositeten kommer ju närmare vi kommer Vimmerby, lättas detta upp av tvärsäkra svar om hur vi ska ta oss till planen. Stina sitter fram och guidar. Sväng vänster ropas det bakifrån i bussen. Nja, jag håller nog med Stina ändå. Vi kör rakt fram. Men så här såg det ju inte ut... Vi ska ju svänga höger för att sedan... Ja, ja... Vi tar vårt förnuft till fånga och låter stoltheten stå åt sidan för de bättre vetande där bak i bussen. Så är vi då framme. Värmen slår emot oss och luften i omklädningsrummet känns tryckande.

Och så var det ju det här med matchstället igen. Alla sliter och drar för att få tag i ett par mediumshorts. Vi lyckliga håller hårt i våra shorts och tar snabbt på oss dem så att ingen annan ska komma och yrka sin rätt till dem. Sen har vi nya matchtröjor också. Men vi hittar nog inget att klaga på nu. På med dem alltså och sen är det dags för fotografering. Liten diskussion om vilka som ska stå upp på bilden, men det löser sig snart. Framifrån och bakifrån blir vi fotograferade.

Sen är det tid att värma upp, och plötsligt blåser domaren i pipan, (var det hasch i den?) och matchen är igång. Alla kämpar och visst har vi målchanser men det är trots detta Vimmerby som gör första målet. Tur att vi vet att vi är starka, och 1-1 är resultatet i halvlek. Vimmerby tillåts sedan göra ytterligare ett mål, men skam den som ger sig, och visst är Sanna där igen och kvitterar.

Matchen slutar 2-2. Det känns som en förlust. Vi har just förlorat viktiga poäng. Tankarna kommer. "Om jag bara hade..." men det går tyvärr inte att ändra på nu. Det gäller att ta lärdom, och i nästa match har man lite mer erfarenhet med sig, och sedan lite mer. Vi förlorade poäng i Vimmerby. Eller gjorde vi det? Var det inte Vimmerby som förlorade poäng? De hade hemmaplan. De hade ledningen. Vi var laget som reste på oss. Som visade att vi är starka. Vi är det vinnande laget i denna match. Orkar man hämta upp underlägen, då är man vinnare. Vi tog ändå med oss en poäng från detta möte och vi leder fortfarande serien. Vi är alltjämt obesegrade. Det måste väl ändå säga något om vår kämpaglöd.

Nu är det dags att ladda inför nästa match. Den är ju redan imorgon. Drick nu mycket allihop idag, så ses vi på träningen ikväll!


/Sara


slutsats

läste i en bok idag, Tankens kraft hette den. handlar om idrottspsykologi.
läste ett kapitel om Idrottaren i gruppen.  handlade om hur ett lag fungerar.
ungefär så.

( och ja, jag hoppas och förstår att många andra har läst den )

men jag tyckte det var intressant, och det var roligt.
allting som var positivt - det stämde in på oss.
det var verkligen så.
särskilt när jag kom till avsnittet om lagsammanhållning.

på slutet av kapitlet fanns det övningar och rekommendationer,
bland annat på "praktiska tips för gruppmedlemmen och ledaren" -
i alla fall jag upplever att vi kan bocka av i stort sett varenda punkt på den listan.
då är det bra - & det är vi ju också :D

"hög prestation ger hög sammanhållning och hög sammanhållning
                     leder till hög prestation"


det låter som att det stämmer bra in på oss , eller ? :)

& nu har vi börjat med idrottspsykolog också så allt kommer bara bli bättre - det gillas !


träning imon och förhoppningsvis på fredag.
sen är det bortamöte som sagt - taggataggatagga !
jag är sugen , och det tror jag alla ni andra är också :D

// Hannaaaa

dags att ladda om

nu kommer det äntligen mickan, mitt första inlägg här på bloggen! :)

tyvärr har inte jag haft möjlighet att vara hemma och träna denna veckan (jag förstår att det känns tomt) utan jag har istället tränat med öster. De ligger ju som bekant en division högre än oss men ändå så tänker jag varje träning att:  vi är MINST lika bra som dom, om inte bättre!
detta tycker jag även att vi  har bevisat i alla tre spelade matcher. vi går ut och presterar helt enkelt.
det känns som att vi har mognat en hel del i vårt spel och vi vågar ta det lugnt. alla "yngre" i laget har blivit ett år äldre vilket de verkligen visar också, grymt kul att se! vi andra har ju självklart också blivit äldre men det är ju inget vi behöver gå in på.. hehe..: )

så se nu till att ladda om till helgen så vi kan ge vimmerby en ordentlig match!

nu ska iallafall jag gå och titta på el classico, kanske kan man snappa upp en och annan fint? vem vet, jag kanske bjuder på någon på lördag ; )

//Sanna

Match mot Linköping

Kommer till samlingen med min pasta sallad,det brukar funka bra.
Tror jag gjorde felet att inte använda dressingen idag=). Vi fick ju bara oavgjort idag.... Men vi är ju obesegrade,hur
många matcher på rad det är får ni kolla med Henny=).
Men det känns som en förlust när dom får kvittera så sent. Gör man 3 mål i en match bör det räcka rätt
långt. Det känns som vi inte får det vanliga flytet i spelet... Är det Linköping som tvingar fram det
eller vad händer???? Jag tycker vi kämpar riktigt bra men det är det sista lilla som saknas idag......
Nu är det bara att ta nya tag och sen får vimmerby känna på lagmaskinen Huskvarna FF.
Vill bara tillägga att jag är en gammal målvakt med ont i hela kroppen,jag fick nog igen idag
för min (ofrivilliga) spark på motståndaren förra helgen.
Ha en fortsatt trevlig helg mina vänner=)


/ mickan

söta flickor

image38

haha nu kommer alla tro att det är Hanna som lagt in bilden på henne och jojo som togs idag på träningen, men lugn hanna, take it easy- ALLA-det är jag-amanda!!! för jag tyckte det var en sån FIN bild.
 träning idag, i konstigt väder, men whatahell, det gick ju ändå. Stina kom med some BIG news i tisdags, vet inte om jag vågar avslöja det här på bloggen precis, haha men nu kommer ju alla som inte vet, undra,men jag tror dom kommer få reda på det sooner or later ;) -går liksom inte att dölja en sån sak.. ialf- CON GRATS STINA!!! stina som tycker det är surt att hon inte fått ett enda rött kort i sin karriär, jag tycker däremot att det är bra gjort,-men vet vet kanske kommer stina få sin chans längre fram att trycka till sin motståndare rejält, att stina har gjort sin sista match? det tror jag inte jag på ;)image40
stina efter sitt snygga mål mot sils.

RSS 2.0